Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki Małgosi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
miód 250 gram
cukier 250 gram
margaryna 350 gram
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 6 sztuk
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki Małgosi

Miód,margarynę i cukier roztapiamy w rondelku i lekko studzimy. Do mąki dodajemy przyprawę do pierników,proszek do pieczenia,sodę oczysczoną,kakao,całe jaja oraz wystudzoną masę, wszystko razem wyrabiamy na ciasto.chłodzimy w lodówce około 1 godz. Wałkujemy ciasto i wycinamy pierniczki. Blachę smarujemy tłuszczem,układamy ciasteczka i pieczemy około 5 minut w temperaturze 200 stopni (termowentylator).
Zaraz po wyjęciu z piekarnika musimy uważać,bo pierniczki są bardzo miękkie.
Po ostudzeniu polewamy lukrem i dekorujemy posypkami lub wiórkami.....kto czym lubi. Polecam! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.07.2012 12:52
wyglądają bajecznie
edi 10.02.2012 19:38
fajne:) Ciekawi mnie dlaczego Małgosi? ;) Jakiś związek z Jasiem i Małgosią??? :);)
PaniMISIOWA 07.01.2012 17:29
śliczne!!!!
Marta1986 29.12.2011 15:06
ciekawe:-)
Agnieszka_B 12.12.2011 12:59
Ja oprócz smaku uwielbiam zapach pierniczków:)
SyMiki 07.12.2011 12:06
super
ben-ka 07.12.2011 09:49
pierniczki jak malowane:)
iziona 07.12.2011 07:45
Piękne ! i pewnie bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak