Bajaderka

Bajaderka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • kasza manna

    1 szklanka
  • herbatniki

    4 opakowania
  • kakao

    1-2 łyżka
  • cukier

    1 szklanka
  • aromat waniliowy

    do smaku
  • aromat cytrynowy

    do smaku
  • sok z połowy cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę z mlekiem. Mleko podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, 1/2 szklanki cukru i pół szklanki kaszy. Gotować to na gęstą masę. Po zagotowaniu dodać aromat waniliowy. Na dno blachy wyłożyć herbatniki na to masę z kaszy z kakao. Drugą część mleka zagotować, dodać kaszę, gotować to na gęstą masę. Dodać sok z cytryny i aromat cytrynowy. Wyłożyć na herbatniki, przykryć warstwą herbatników. Po ostygnięciu dodać polewę. Przepis pochodzi z serwisu \"Moje ciasto\"

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat