Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół ostrym nożem. Wyjmujemy ze skorupek zawartość :) (białko i żółtko). Kroimy je w kostkę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, masło, doprawiamy do smaku i mieszamy farsz. Powstałym farszem napełniamy skorupki. Całość oprószamy bułką tartą. Na patelni jajka układamy farszem do dołu i obsmażamy na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak