Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
płatki kukurydziane 1 szkl
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat szczypta do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kurczaka

Pierś z kurczaka przyprawić i odstawić na 20 min do lodówki. W tym czasie płatki kukurydziane drobno rozdrabniamy np za pomocą wałka do ciasta. W osolonej misce roztrzepać całe jajko. Pierś kroić w cieńkie paseczki, moczyć w jajku a następnie w płatkach. Olej na patelni rozgrzać i wkładać tak przygotowane paseczki, ale muszą być całe zanurzone w oleju. Smażyć na złoty kolor, osączyć nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak