Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1 litr
szampan 1 litr
cytryny 4 szt
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon cytrynowy

Cytryny myjemy, obieramy spiralnie . Skórki podlewamy 2 łyżkami wina i pozostawiamy do naciągnięcia. Cytryny kroimy w plasterki i wkładamy do wazy. Dodajemy odcedzone wino ze skórek oraz pozostałe wino z butelki. Następnie wlewamy schłodzony szampan, podajemy z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak