Pieczony pstrąg w ziołach

Pieczony pstrąg w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek szczypiorku

  • tymianek

    mały pęczek
  • koper świeży

    4-5 gałązek
  • małe pstrągi

    4
  • grubo zmielony pieprz

  • sól

  • cytryna

    2
  • masło czosnkowe

  • bazylia

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie zioła opłukać i osuszyć ręcznikiem.Pstrągi opłukać,oczyścić,osolić,skropić sokiem z cytryny.Zrobić nacięcia w rybach i nafaszerować połową ziół (drobno posiekanych),oprószyć pieprzem(najlepiej własnoręcznie zmielonym:) ).Wstawić do lodówki na ok1,5 h.Do nacięć powkładać po plasterku masła czosnkowego i owinąć w tradycyjną folię (dokoła ułożyć plastry cytryn,może być po1plasterku limonki i resztkę ziół).Piec szczelnie owinięte w180stopniach ok20min.Po wyjęciu posypać pociętym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

24.04.2011 12:21
Uwielbiam pstrągi! Na pewno wypróbuję ten przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat