Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do cielęciny, wieprzowiny

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do cielęciny, wieprzowiny

Kroki postępowania

1
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny.
Krok 1 - Marynata do cielęciny, wieprzowiny foto
2

Dodajemy zioła, czosnek pokrojony w piórka oraz paprykę.

Krok 2 - Marynata do cielęciny, wieprzowiny foto
3

Doprawiamy kminek i sól. 

Krok 3 - Marynata do cielęciny, wieprzowiny foto
4

Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Marynujemy.

Krok 4 - Marynata do cielęciny, wieprzowiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 26.11.2012 20:34
uniwersalna marynata. Doskonale skomponuje się nawet z drobiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak