Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 1/2 l
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pieczarki 40 dag
masło 2 łyzki
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
ziemniaki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy. Pieczarki kroimy w kostkę i razem z cebulą podduszamy na maśle. Dodajemy do warzyw. Mąkę mieszamy ze śmietaną i zaprawiamy nią zupę, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 06.12.2011 13:46
super
ronald88 06.12.2011 13:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak