Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żaby ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa troche
żaba 400 g
masło 40 g
szpinak 100 g
mąka 20 g
czosnek 1 zabek
pomidor 1 szt
natka pietruszki trochę

Przepis i sposób przygotowania na: żaby ze szpinakiem

Żaby oczyścić, umyć, odsączyć z wody, obtoczyć w mące i smażyć na oliwie i maśle aż do zrumienienia. Posiekany szpinak, czosnek i łyżkę posiekanej natki pietruszki smażyć przez 3 minuty na oliwie i maśle z pomidorami i winem. Podsmażone żaby włożyć do sosu, posolić, popieprzyć i gotować razem jeszcze e minut. Dodać pozostałą natkę pietruszki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak