Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
bułka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do kurczaka

Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebulę i boczek drobno kroimy podsmażamy. Natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy/wyrabiamy farsz. Powstałym farszem nadziewamy kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak