Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA BEZ ŚMIETANY

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełko z kurczaka 4 sztuka
ogórek kiszony 4-5 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler kawałek
masło 1 łyżka
ziemniak 3 sztuka
koper 2 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA BEZ ŚMIETANY

Skrzydełka wrzucić do wody, zagotować. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wrzucić do skrzydeł, doprawić. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.Po upływie czasu skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska,pokroić w kostkę.

W między czasie ogórki kiszone zetrzeć na małych oczkach, czasami nie odsączać. Przesmażyć na maśle.

Ziemniaki obrać,umyć. Jednego pokroić bardzo drobno, pozostałe w kostkę. Dorzucić do wywaru. Gotować do miękkości. Mniejsze ziemniaczki się rozgotują, co sprawi,że zupa będzie gęsta.

Na sam koniec dodać przesmażone ogórki i pokrojone wcześniej mięsko z obranych skrzydełek.Gotować około 20 minut.

Posypać poszatkowanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 08.12.2011 00:25
ładnie wygląda
staropolanka5 08.12.2011 00:16
dietetycznie
ronald88 06.12.2011 13:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak