Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort anansowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 10 dag
masło 10 dag
cukier 15 dag
mąka 10 dag
migdały 5 dag
cukier wanilinowy 2 opakowania
jaja 3 sztuki
sól szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżki
ananas 2 puszki
zagęszczacz do śmietany 1 opakowanie
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Tort anansowy

Czekoladę roztapiamy. Masło, połowę cukru, 1 cukier wanilinowy ucieramy. Dodajemy jajka, czekoladę, mąkę, migdały, proszek do pieczenia. Wyrabiamy i przelewamy do tortownicy. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Ciasto przekrawamy na pół. Żelatynę rozpuszczamy, dodajemy 3 dag cukru, sok z cytryny, sok z ananasów. Powstałą masą smarujemy krążki. Schładzamy. Śmietanę ubijamy razem z zagęszczaczem, cukrem wanilinowym i resztą cukru kryształu. Krem smarujemy na cieście i przykrywamy wierzch krążkami ananasów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 06.12.2011 11:21
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak