Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak we francuskim cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1/2 kg
ser feta 30 dag
swer biały 30 dag
jaja 3 sztuki
ciasto francuskie 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak we francuskim cieście

Ciasto rozwałkowujemy, układamy na blaszce, formując falisty brzeg. Szpinak dusimy, odparowujemy wodę, dodajemy oba sery, zmiażdżony czosnek, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Na cieście rozkładamy farsz. Zapiekamy około 40 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.12.2011 09:19
smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak