Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
estragon 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
mięta 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 2 sztuki
boczek 20 surowy wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z ziołami

Kroję boczek w kosteczkę, obieram ziemniaki, kroję w kosteczkę, cebule kroję w piórka.Najpierw podsmażam boczek, kiedy mam już pysznie wypieczony dodaję cebulę i teraz trzeba pilnować, żeby nie przypalić. Kiedy cebulka się zarumieni dodaję ziemniaki. Kiedy ziemniaki zaczynają przywierać, pomimo częstego mieszania wrzucam po łyżeczce zmielonych ziół, sól i pieprz. Teraz wystarczy tylko przemieszać, żeby zioła obtoczyły ziemniaki, ale się nie przypaliły i zalewam 2 litrami najlepiej gorącej wody. Zupa potrzebuję jeszcze ok. 20 minut gotowania, chociaż jest to bardzo ciężkie, bo zapach przyciąga do kuchni głodomorów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak