Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem herbaciany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbata 1/2 l
żółtko jajek 6 sztuk
cukier 20 dag
cytryna 1 sztuka
pomarańcza 1 sztuka
rum 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Krem herbaciany

Żółtka ubijamy z cukrem na parze, studzimy. Dodajemy sok z cytryny i pomarańczy. Rum oraz namoczoną wcześniej żelatynę. Herbatę studzimy i delikatnie wlewamy do masy żółtkowej. Ozdabiamy bitą śmietaną, plasterkami cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak