Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z parówek z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa parówkowa 1/2 kg
pieczarki 15 dag
pomidory 3 szt
papryka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z parówek z pieczarkami

Z kiełbasy parówkowej usunąć osłonki, kiełbasę pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć razem z posiekanym czosnkiem i papryką na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 szkl wody, dodać bulionetkę, zagotować. Do gotującego się bulionu wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki, pomidory, parówki i gotować na małym ogniu około 15-20 minut Całość przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 13.09.2012 22:00
ciekawe połącznie
IlonaAlbertos 18.08.2012 20:49
Fajne, wygodne do przygotowania połączenie
Iwusia 04.05.2012 23:17
bardzo fajne połączenie
novita23 14.12.2011 08:33
fajne
Wacław 10.12.2011 08:43
fajne !
Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak