Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy w prażynkach bekonowych

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
prażynki 1 bekonowe
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w prażynkach bekonowych

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, zbić tłuczkiem oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, odłożyć do lodówki na 1/2 godziny.
Krok 1 - Kotlet schabowy w prażynkach bekonowych foto
2
Jajka wybić na talerz, roztrzepać widelcem, oddzielnie pokruszyć prażynki. Mięso wyjąć z lodówki, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w pokruszonych prażynkach bekonowych, lekko dociskając.
Krok 2 - Kotlet schabowy w prażynkach bekonowych foto
3
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Kotlet schabowy w prażynkach bekonowych foto
4
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotlet schabowy w prażynkach bekonowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 15.12.2013 19:38
brzmi i wygląda pysznie
dodi 15.11.2013 10:17
bardzo fajny pomysł
pacpaw 26.11.2012 18:37
zaskakujący i odważny pomysł. Aż chce się wypróbować choćby raz, aby poznać ten smak
romanrafal
romanrafal 03.11.2012 14:34
podoba mi się
IlonaAlbertos 12.08.2012 11:54
Wygląda wspaniale.
Wafelek2601 20.03.2012 11:01
fajny pomysł
Wacław 05.02.2012 10:04
pyszny obiad,mniam
Anna146 06.12.2011 06:59
coś nowego - super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak