Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
przyprawa Ziarenka Smaku 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
tłuszcz do smażenia
filet z dorsza 1/2 kg
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki z pieczarkami

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, osuszyć, posolić i obsmażyć na maśle. Do rondla wlać 4 szklanki wody, dodać przyprawę ziarenka smaku, zagotować, włożyć filety z dorsza i gotować około 10 minut. Następnie wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać odciśniętą bułkę, 1 jajko, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki, wkładać po 1 pieczarce, zlepiać i toczyć kulki. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.04.2013 16:01
pyszne kotleciki
Iwusia 28.06.2012 22:40
ciekawe
Kas2 19.04.2012 21:59
smakowite połączenie
pioge7 06.12.2011 09:22
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak