Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynką i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 15 dag
kukurydza marynowana 1 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 3-4 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 10 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
rzodkiewka 1 pęczek
natka piertuszki siekana 2 łyżki
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynką i kukurydzą

Cebulki drobno posiekać razem ze szczypiorem. Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć, przekroić na połówki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:26
smaczna sałatka
IlonaAlbertos 16.09.2012 18:03
Smaczna. Bardzo lubię takie sałatki.
Motorek 17.02.2012 00:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak