Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z cebulką i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt
cebula 1 mała
ocet
olej kilka łyżek
cukier
pieprz
ogórek kwaszony 3 średni

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z cebulką i ogórkiem

Kroki postępowania

1
Matiasy zalewamy zimną wodą i moczymy przez 4 godziny, płuczemy, a następnie kroimy w około 2 cm kawałki. Zalewamy kilkoma łyżkami oleju, dokładnie mieszamy i wkładamy na noc do lodówki.
Krok 1 - Śledzik z cebulką i ogórkiem foto
2
Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a ogórki w cienkie talarki.
Krok 2 - Śledzik z cebulką i ogórkiem foto
3
Warzywa dodajemy do śledzia. Doprawiamy do smaku octem (zwykłym lub winnym), pieprzem i cukrem, mieszamy.
Krok 3 - Śledzik z cebulką i ogórkiem foto
4
Wkładamy ponownie na kilka godzin do lodówki. Podajemy z pieczywem.
Krok 4 - Śledzik z cebulką i ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 01.01.2012 15:49
bardzo smaczne
Magdalena67 06.12.2011 21:56
Moja mama też tak robi. Uwielbiam
BernadettaP 06.12.2011 21:44
Oj tak, śledzik z lnianym olejem jest pyszny :)
pacpaw 06.12.2011 20:14
przymierzam się do zrobienia śledzika z olejem lnianym. Podobno smakuję wybornie
Mati13 06.12.2011 16:27
uwielbiam śledzie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak