Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z grzybami i ciecierzycą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
grzyby suszone 2 garści
ciecierzyca 2 garści
cebula 2 szt
kabanos 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
oliwa kilka łyżek
jajko 1 szt
orzechy włoskie kilka posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z grzybami i ciecierzycą

Ciecierzycę moczymy najlepiej całą noc w wodzie i gotujemy do miękkości.
Grzyby zalewamy gorącą wodą- moczymy, następnie odciskamy wodę i siekamy- podsmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą.
Mięso mieszamy z grzybami i cebulą, posiekanymi orzechami, ciecierzycą i sporą ilością przypraw.
Wbijamy jajko- wszystko ponownie mieszamy.
Nakładamy porcję masy do keksówki wyłożonej pergaminem- na tym układamy kabanosy i znów przykrywamy resztą masy.
Pieczemy około 60- 70 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.05.2012 07:30
jeszcze nie jadłam
Ada-Gaba 06.04.2012 07:22
rewelacyjny
hastalavista 09.02.2012 16:04
świetny!
Kopiko1983 21.12.2011 20:38
Wygląda apetycznie
calliope 14.12.2011 15:06
smaczny
Małgosia6 14.12.2011 09:22
musi być pyszny
MAR3STA 10.12.2011 19:37
rewelacja
MAR3STA 10.12.2011 19:37
rewelacja
Ania67 09.12.2011 20:54
preferuję prawdziwki, ale mogą być inne
smakowita 09.12.2011 20:53
super przepis ,
MAR3STA 07.12.2011 19:02
nigdy takiego nie jadłam, pewnie pyszny
SmacznaPyza 06.12.2011 10:28
jaki gatunek grzybów?
Wacław 06.12.2011 09:43
fajny przepis !
iziona 06.12.2011 07:41
Ciecierzycy w pasztecie jeszcze nie próbowałam, a wygląda fajnie
AgaS10 06.12.2011 06:57
pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak