Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa babka budyniowa

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
budyń waniliowy 2 opakowania
kakao 2 łyżki
olej 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 szt
margaryna 1 kostka
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa babka budyniowa

Mąki przesiewamy z budyniami i proszkami do pieczenia.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę- dodajemy ocet, olej i na końcu stopniowo mąkę- miksujemy.
Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka i mieszamy.
Masę dzielimy mniej więcej na połowę- do jednej części dodajemy kakao.
Do foremki wylewamy jasne ciasto, a następnie ciemne tworząc kółka lub inne kształty.
Wstawiamy do nagrzanego do około 175 stopni piekarnika i pieczemy godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

waniliowapanienka 24.04.2013 10:40
wygląda wspaniale, pewnie tak samo smakuje :)
Krzysztof15 10.08.2012 18:22
mniam
Dorota59 03.06.2012 19:03
bardzo ładna ci wyszła
m1monika 24.05.2012 17:33
pyszna
Marzena34 25.03.2012 14:18
smaczna i śliczna
hanna992 04.02.2012 21:02
piękna jest
smakowita 05.01.2012 21:06
smaczna babeczka
Magdalena1110 19.12.2011 21:50
robię taką samą
Andzia1977
Andzia1977 16.12.2011 22:33
pysznosci
Krystyna32 16.12.2011 20:20
super
monika141 16.12.2011 12:55
fajna
SyMiki 13.12.2011 22:37
z budyniem jeszcze nie robiłam, ale napewno spróbuję
manaika 13.12.2011 14:07
super!
Mariusz10 07.12.2011 19:22
znakomita
MAR3STA 07.12.2011 19:04
pyszna!
iziona 06.12.2011 07:43
Bardzo ładnie wyszła
AgaS10 06.12.2011 07:00
zabieram sobie do księgi:)
AgaS10 06.12.2011 06:59
bardzo taką lubię:)
Monika111 05.12.2011 21:01
fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak