Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z boczkiem i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
boczek wędzony 4 plasterki
cebula biała 0,5 szt.
nac selera 1 łyżeczka
szynka 5 bitki, z lubczykiem

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z boczkiem i cebulką

Bitki z szynki z lubczykiem - przepis znajdziecie w mojej księdze. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy boczek, pokrojony dosyć drobno, oraz posiekaną cebulę i nać selera - bardzo drobno pokrojoną. Wszystko smazymy, aż boczek ładnie sie zarumieni, a cebulka zeszkli. Tak przyrządzony boczek kładziemy porcjami na wczesniej przygotowane bitki szynkowe. Od razu podajemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.12.2011 19:47
pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak