Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany do barszczu wigilijnego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
ząbek czosnku 1
marchew duża 1
seler korzeniowy 1 ćwiartka
piertuszka 1
kminek Prymat 1 łyżka
sól 10 g
woda letnia 2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany do barszczu wigilijnego

buraki wyszorować. Przekroić ( nie obrane) na cząstki , dodać przekrojona na drobne kawałki włoszczyznę , czosnek , sól , kminek zalać wodą , obwiązać ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na 7-8 dni. po tym czasie można zlać do butelek i przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.10.2013 06:25
Samo zdrowie :)
Pietruszka 03.08.2013 20:06
przydatny przepis
adelajda 11.07.2013 15:45
domowy najlepszy
romanrafal
romanrafal 13.04.2013 19:12
bardzo dobre
Aneta41 21.02.2013 18:10
swietny ten barszczyk
pestka 23.12.2012 15:46
bardzo dobry
AURELKA 05.08.2012 09:20
pyszny barszczyk będzie
Andysz 02.05.2012 08:38
fajne;))
Karmel 25.04.2012 20:27
super
joanna77 25.04.2012 20:11
fajne
krokodyl 05.03.2012 13:54
czuję się zaproszona
Norgiusz 06.12.2011 10:39
swietny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak