Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowa do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 Kg.
cebula 1 Kg.
ketchup 1 Litr
ocet 1 szklanka
olej roślinny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowa do obiadu

Składniki na zalewę mieszamy w dużym garnku ( większy niż na samą zalewę potem dodamy paprykę) i mieszając co jakiś czas na małym ogniu zagotować. Dodać pokrojoną w półkrążki cebulę i pokrojoną w większe kawałki lub paski paprykę. Gotujemy to przez około 20 minut mieszając co chwilkę. Następnie nakładamy do słoików i pasteryzujemy od chwili zagotowania wody przez około 7 - 10 minut.

Sałatka idealna do obiadów i rewelacyjna na zimę gdy znudziły się już nam sałatki ze sklepu ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak