Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w galarecie zawijane w liściach pora

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 kg
bulion 0,75l
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
liście pora
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w galarecie zawijane w liściach pora

Kurki po umyciu gotujemy w bulionie wraz z liśćmi laurowymi i pieprzem. Żelatynę po uprzednim namoczeniu rozpuszczamy w bulionie. Po sparzeniu liści pora gorącą wodą wykładamy nimi foremkę i zalewamy bulionem z grzybami. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.04.2012 23:53
extra
Andzia1977
Andzia1977 15.12.2011 21:46
na pewno pyszne
anna186 13.12.2011 20:03
smaczna
anna186 08.12.2011 21:44
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak