Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
kiełbasa 25 dag
bulion 1,5 l
masło 4 łyżki
mąka 3 łyżki
pieprz
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiełbasą

Do bulionu wrzucamy pokrojone ziemniaki i kiełbasę- gotujemy aż ziemniaki prawie będą miękkie.
Wtedy dodajemy posiekaną kapustę i znów gotujemy jeszcze kilka minut.
Z masła i mąki robimy zasmażkę- dodajemy do zupy- doprowadzamy do wrzenia.
Przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 11.07.2012 12:17
super
usmiech 13.06.2012 13:08
dobre
monika1968 17.05.2012 19:58
Smaczne
anulka69 04.04.2012 13:21
pyszny
Ada-Gaba 14.03.2012 13:22
jedna z ulubionych zup
malcik111 02.01.2012 09:10
ciekawa propozycja
Papryczka 30.12.2011 16:38
smaczny
olkaaa 21.12.2011 09:50
ciekawy
Ania67 10.12.2011 15:37
super
Angelika10 09.12.2011 00:30
fajny
kanu83 07.12.2011 20:54
smaczna zupka
Monika111 05.12.2011 18:45
W sam razn na chłodny dzień :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak