Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek indyczy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
pietruszka zielona 1/2 pęczka
sól
pieprz
indyk według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek indyczy

Mięso zalać wodą ( 1.5 litra) - gotować na małym ogniu pół godzinki- dodać warzywa i znów gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Wyciągnąć mięso i warzywa- przelać rosół przez sitko- dodać posiekaną pietruszkę i przyprawy.
Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.08.2012 09:19
pyszny rosołek
kamyk 11.06.2012 21:05
fajny taki rosołek, jest delikatny i smaczny
Ewelina47 06.06.2012 09:42
ja do rosołu zawsze dodaję inycze skrzydło wtedy jest naprawdę pyszny rosołek
elzbietar64 03.05.2012 22:11
uwielbiam rosół
Ewelina38 05.04.2012 20:56
dawno z indyczego mięsa nie gotowałam rosołku ale taki smakuje wyśmienicie
Kuchareczka2 14.03.2012 10:27
nie ma nic lepszego u mnie co niedzielę jest taki rosołek z indyka
Papryczka 23.02.2012 20:34
pycha
Rybciia 16.02.2012 20:49
pycha
jasiek 07.01.2012 23:34
na przeziębienie
jasiek 05.01.2012 20:09
na przeziębienie
Elżbieta17 03.01.2012 09:02
rosół jest zawsze pyszny:)
kuba10019961 30.12.2011 15:29
uwielbiam rosolek ;DD
Papryczka 28.12.2011 17:07
pycha
olkaaa 21.12.2011 09:49
super
kanu83 12.12.2011 22:30
uwielbiam
Ania67 12.12.2011 22:26
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak