Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne msewki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj filet 6 sztuk średnich
ziemniaki ugotowane 4 szt
jaja 2 szt
koperek 1 garść
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka płaska
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne msewki.

Ryby opłukać i osączyć.Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Mintaja usmażyć na małej ilości oleju i rozgnieść dobrze np.widelcem. Wyrobić masę z ryby,ziemniaków,jajek,mąki pszennej i ziemniaczanej (jeśli masa będzie zbyt rzadka mąki wsypać troszkę więcej).Ogólnie masa nie jest bardzo zwarta. Doprawić pieprzem cytrynowym,ziołowym,przyprawą do ryb i ew. solą,wsypać koperek. Formować małe kotlety,panierować w bułce tartej i kłaść od razu na rozgrzanym oleju.Smażyć z obu stron, ostrożnie przewracając na drugą stronę. Podałam swoje kotlety na ryżu z białym sosem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ogórkami curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 19.01.2012 13:12
Ja tez na pewno wypróbuję, synek bardzo lubi taką rybkę:)
Pacia 13.01.2012 21:09
ale pyszne-muszę spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak