Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowe mieso chude 1 kg
podgardle 1 kg
marchewka 3 sztuki
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 garsztki
cebulka 1 sztuka
kucharek uniwersalny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet domowy

Mięso, podgardle obrane marchewki gotujemy do miekości. Nastepnie mięso studzimy i mielemy. marchewkę i cebulę ścieramy na tartce. Do masy dodajemy bulke tarta i przyprawy i wyrabiamy maśę. W wązkich blaszkach wyłożonych papierem do piecenia formujemy pasztety. Pieczemy godzinę w 180 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak