Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z grzybami, cebulą i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 gram
olej roślinny 3 łyżki
grzyby suszone kilka sztuk
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
nac selera 1 łyżka
papryka czerwona 0,5 szt.
cebula biała 1 szt.
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z grzybami, cebulą i papryką

Mięso myjemy, kroimy na kilka większych porcji. nacieramy solą i pieprzem oraz polewamy przyprawą Kucharek w płynie. Na patelni rozgrzewamy olej, smazymy mięsko, gdy sie troche zarumieni, dodajemy wode i dusimy, co jakis czas mieszając. Do mięsa dodajemy kilka sztuk suszonych grzybków oraz posypujemy nacią selera (użyłam suszonej). Cebulę kroimy w piórka i również dodajemy do mięsa. W razie gdyby wody było za mało - dolewamy. Dusimy, aż miesko bedzie kruche - mi zajeło to ok. 1h40min. Na koniec dodajemy pokrojoną w niewielkie paski paprykę czerwoną i dusimy jeszcze ok. 15 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.02.2012 08:01
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak