Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA RYBNA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 szt
marchewka
cebula
śmietana 18 proc 125 ml
Liść laurowy suszony Prymat
sok z cytryny
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól
halibut 800 dzwonka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA RYBNA

Rybę posolić zostawić na 30 min.Marchew i cebulę ugotować w 1.5 litra wody-wyjąć.Do wywaru dodać sok z cytryny oraz kostki rosołowe.Włożyć rybę i gotować w małej temperaturze ok.10 min.Wyjąć rybę do wywaru wlać śmietanę z mąką-zagotować.Rybę ułożyć na talerzu, zalać zupą i opruszyć natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.12.2011 13:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak