Zapiekane kanapki

Zapiekane kanapki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło ziołowe

  • wędlina

  • pieczarki

    15 dag
  • ser żółty

    15 (tarty)
  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane i oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce razem z serem żółtym.Kromki cieniutko posmarować masłem,ułożyć po plasterku wędliny(można bez w wersji dla jaroszy),posypać pieczarkami z serem i oregano.Paprykę lub inne warzywa kłaść na wierzch lub dopiero po wyjęciu z piekarnika.Kanapki ułożyć na folii i zapiekać kilka min do rozpuszczenia się sera w 200stopniach.Udekorować natką,można dodać oliwki i świeżą papryczkę chilli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

17.06.2012 22:45
proste ale smaczne

Kate131

30.10.2011 09:44
lubie takie domowe zapiekanki

Anna158

01.10.2010 17:37
pojechałaś po bandzie :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat