Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser kokosowo - czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
żółtko jajek 1
biała czekolada 20 dag
likier kokosowy 2 łyżki
śmietana 1/3 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
mleko skondensowane 3/4 szklanki
woda 1,5 szklanki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser kokosowo - czekoladowy

Wodę gotujemy, a później dodajemy do niej mleko skondensowane oraz jedno opakowanie cukru wanilinowego. Do tego dodajemy również utarte żółtko. Do tych składników dodajemy podzieloną na kostki czekoladę gorzką, która ma się rozpuścić. Rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości wody dajemy do gotującej się masy. Po ugotowaniu zdejmujemy całość z gazu i dajemy do zimnego miejsca. Białą czekoladę rozpuszczamy, a później łączymy ze śmietaną, wiórkami kokosowymi, likierem kokosowym i dobrze mieszamy. Tym sosem polewamy masę wyciągniętą z lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 25.12.2011 19:36
super
gosia47-47 06.12.2011 09:08
musi być pychota :D
Misiabe 05.12.2011 15:01
Ciekawy deserek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak