Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsnym nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka ziemniaczana 1 szkl
mąka 2 łyżki
mięso drobiowe z rosołu
jajko
sól
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsnym nadzieniem

Kroki postępowania

1
ziemniaki ugotować ,zmielić przez maszynkę i przestudzić
Krok 1 - Kluski z mięsnym nadzieniem foto
2
przygotować mięsko.Ja obieram kości rosołowe lub inne.Przekręcić przez maszynkę ,dodać cebulkę startą na tarce .Doprawić jesli trzeba solą i pieprzem
Krok 2 - Kluski z mięsnym nadzieniem foto
3
Do ziemniaków dodać mąkę i jajko i wyrobić gładkie delikatne ciasto
Krok 3 - Kluski z mięsnym nadzieniem foto
4
rwać kawałki ciasta,zrobić placek położyć na środek farsz i zlepić podłużną kluskę.
Krok 4 - Kluski z mięsnym nadzieniem foto
5
Gotowe kluski wrzucać na wrzącą osoloną wodę .Gotować ok 3min od momentu wypłynięcia
Krok 5 - Kluski z mięsnym nadzieniem foto
6
Podawać jak kto woli....albo okraszone skwareczkami z cebulką i surówką z kiszonej kapusty,albo z sosem
Krok 6 - Kluski z mięsnym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 10.08.2012 18:21
pycha
kochanyptysiu 16.12.2011 20:09
uwielbiam
Marta1986 13.12.2011 00:36
niam niam
Wafelek2601 06.12.2011 16:22
pyszne
Magdalena67 05.12.2011 15:10
Lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak