Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1
kapusta kiszona 1 woreczek
boczek
kminek Prymat
cebula 1
pieprz
sól
margaryna 3 łyżki
olej do smażenia
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z kapustą

Sprawioną i oczyszczona kaczkę dzielimy na mniejsze kawałki. Każdą część kaczki smarujemy dokładnie pieprzem, oraz solą i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kaczkę wsadzamy na blachę lub najlepiej do naczynia żaroodpornego, smarujemy margaryną i wsadzamy do piekarnika. Kaczkę pieczemy około 1 godz i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę obieramy i szklimy na patelni. Boczek kroimy w niedużą kostkę i również podsmażamy na patelni. Kapustę kiszoną wyciągamy z woreczka i kroimy na mniejsze kawałki. Do kapusty dodajemy podsmażony boczek i cebulę i dodajemy kminku. Całość mieszamy dokładnie. Do kapusty wlewamy wodę i dusimy na niedużym ogniu. Kiedy kaczka będzie już dobrze upieczona podajemy ją z gotową kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.04.2012 15:26
pycha
Justyna Jussstiii 26.12.2011 17:36
super
gosia47-47 06.12.2011 09:07
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak