Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
kosta rosołowa 1
ryż 1 szklanka
cebula biała 1
ząbki czosku 2
pieprz
Sól czosnkowa jodowana Prymat
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Ryż gotujemy do miękkości, a później odcedzamy. Szpinak myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Cebulę białą obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni na rozpuszczonej margarynie podsmażamy białą cebulę oraz szpinak. Po chwili dodajemy do nich drobno posiekane, a wcześniej obrane ząbki czosnku i jeszcze chwilę całość podsmażamy. Podsmażone warzywa dodajemy do wody, w której rozpuściliśmy kostkę rosołową. Wszystkie te składniki gotujemy razem, a później doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą czosnkową. Zrobioną zupę podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.04.2012 18:39
smaczna zupka
pioge7 07.01.2012 18:31
mniam
Justyna Jussstiii 06.12.2011 13:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak