Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 szklanka
pierś z kurczaka podwójna ugot 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
groszek mrożony 1/2 paczka
marchewka 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

W trzech szklankach wody z kostką gotujemy ryż, groszek i pokrojoną w półplasterki marchewkę. Pierś kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na maśle, mieszamy z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy natką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.07.2012 16:14
smaczne
Wacław 12.05.2012 09:00
pyszne danie !
smakosz1988 30.04.2012 17:54
super
Motorek 03.04.2012 18:25
pycha
RenataZ-et 27.03.2012 20:24
rewelacja :D
babcia
babcia 09.03.2012 10:04
przepyszne
Katarzyna/kate1980 07.03.2012 20:59
super
Dorota59 06.03.2012 05:25
smaczne
halina17 01.02.2012 13:06
dobre Risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak