Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1 kg
cytryna 1/2 sztuka
masło 2 łyżki
sól
cukier
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bazylia 1/2 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczek
tymianek 1/2 pęczek
jaja 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi w ziołach

Szparagi gotujemy około 15 min z dodatkiem soku z cytryny, gałki, soli i cukru. Odcedzamy. Rozkładamy na półmisku, polewamy stopionym masłem i posypujemy posiekanymi ziołami. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.12.2011 09:49
uwielbiam szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak