Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonego groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy
cebula biała
sól, pieprz
natka pietruszki
groszek ptysiowy
śmietana
tymianek
cząber
czosnek 1 ząbek
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonego groszku

Zagotować bulion.Cebulę zeszklić z ząbkiem czosnku.Groszek wrzucić do bulionu,dodać mrożoną włoszczyznę(nie za dużo)i cebulę,podgotować do miękkości,doprawić jarzynka i przyprawami.Zdjąć z ognia i zemleć blenderem.Dodać łyżkę śmietany,posiekaną natkę i chwilkę poddusić.Podawać z groszkiem i udekorować bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.04.2013 06:35
smaczna zupka
mala2021 27.06.2011 09:06
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak