Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z czerwonymi burakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 30 dag
kapusta pekińska 1/2 szt
cebula 1 szt
jabłka 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
kukurydza marynowana 1/2 szkl
szczypior usiekany 1 łyżka
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z czerwonymi burakami

Kroki postępowania

1
Buraki umyć, włożyć do wody i gotować do miękkości, odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na grubej tarce. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Kapusta pekińska z czerwonymi burakami foto
2
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. wszystkie składniki włożyć do salaterki,
Krok 2 - Kapusta pekińska z czerwonymi burakami foto
3
Dodać majonez, osączoną z zalewy kukurydzę, przyprawić do smaku, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z czerwonymi burakami foto
4
Posypać zielonym szczypiorem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Kapusta pekińska z czerwonymi burakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.12.2012 21:35
Smakowicie się prezentuje.
Łukasz15 07.09.2012 10:25
Super
Iwusia 10.06.2012 22:17
smaczna surówka
mirosława4 31.12.2011 16:53
fajna kolorowa i zapewne smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak