Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z groszkiem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 30 dag
pieczarki 25 dag
szynka gotowana 20 dag
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1 szkl
masło 2 łyżki
śmietana 200 ml
papryka mielona 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z groszkiem i pieczarkami

W rondelku rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Do usmażonych pieczarek wlać śmietankę, wsypać groszek konserwowy, pokrojoną w kostkę szynkę, paprykę mieloną, połowę żółtego sera, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić. Wsypać do sosu, wymieszać, rozłożyć na talerze, posypać pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.04.2013 19:01
świetny przepis
IlonaAlbertos 03.08.2012 23:40
Zapowiada się apetycznie.
Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:34
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak