Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z jabłkami i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
jabłka 3 szt
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z jabłkami i cebulą

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, obwiązać bawełnianą nitką, oprószyć mąką i zrumienić na rozgrzanym Następnie mięso włożyć do brytfanny, wlać bulion, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 190 stopni, podlewając od czasu do czasu powstałym sosem. Po pół godzinie dodać obrane i pokrojone jabłka oraz cebulę. Miękkie mięso wyjąć, zdjąć sznurek, pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.09.2012 21:56
Zapowiada się wspaniale.
Wafelek2601 26.04.2012 10:05
uwielbiam cielęcinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak