Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane krówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 300 ml
cukier 3/4 szklanki
masło 1 kostki
aromat waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane krówki

Wszystkie składniki włóż do garnka z grubym dnem. Gotuj na dość dużym ogniu, często mieszając. Gdy masa będzie już gęsta i beżowa, zdejmij z ognia, ucieraj jeszcze kilka minut. Dużą formę wyłóż folią spożywczą, wlej gęstniejącą masę (warstwa powinna mieć ok. 1 cm). Włóż do lodówki na kilka godzin. Zdejmij folię, pokrój w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 13.01.2012 17:31
pysznosci
mirosława4 10.01.2012 20:16
mniam pamiętam ten smak z dzieciństwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak