Biała kiełbasa zapiekana w kapuście

Biała kiełbasa zapiekana w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    75 dag
  • 2 cebule

  • 6 suszonych grzybków

  • 3 ząbki czosnku

  • 2 kostki rosołowe

  • liść laurowy

    1
  • ziele angielskie

  • szczypta majeranku ,sól, pieprz do smaku

  • tłuszcz

    2 łyżki
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • jabłko winne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyc minimum pół godziny w 1 szklance wody ciepłej przegotowanej.Nastepnie wyjąc ,pokroic w paseczki .Wodę zostawic ,Kapustę dośc drobno pokroic ,przepłukac wodą .W wodzie pozostałej po moczeniu grzybów rozpuścic koski rosołowe ,wlac do kapusty ,dodac pokrojone grzyby ,czosnek roztarty z solą i przyprawy.Jabłka pokroic w ósemki ,wrzucic do kapusty .Kapustę dusic pod przykryciem na wolnym ogniu,aż będzie miękka.Kiełbasę umyc ,osuszyc papierowym ręcznikiem i podsmażyc na rumiano z odu stron.Wyjąc ,ponacinac skośnie ,aby wypłynął sok .Do naczynia żaroodpornego wyłozyc kapustę .Całośc posypac majerankiem .Zapiec półgodziny w temperaturze 180*C.Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasy podsmażyc pokrojona w krążki cebulę .Przed podaniem cebulę ułozyc na kiełbasie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

25.11.2013 13:54
fajny pomysł

Bernadeta1

16.04.2013 10:01
super jedzonko

Anna169Hosz

16.11.2012 10:17
Nasze polskie smaki- aż ślinka cieknie.

Aneta41

10.11.2012 17:31
super

Aneta41

10.11.2012 17:30
pasuje idealnie

kamyk

01.07.2012 21:58
super jest taka kiełbaska

Rybciia

29.05.2012 11:09
to musi być smaczne :-)

misia53

15.05.2012 11:42
kapusta + biała kiełbasa = świetne danie

eeee

16.04.2012 12:31
tez robie taką kiełbaske z róznymi dodatkami na imprezy przy ognisku

anemon

17.01.2012 07:28
Smaczne danie w sam raz na zimowe dni.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat