Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszzkopt z kremem cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
Krem:
cukier 1 szkl
margaryna 1/2 kostki
sok z cytryny 1 szt
mleko 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
galaretki pomarańczowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszzkopt z kremem cytrynowym

szklankę wody zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną, następnie dodać sok z jednej cytryny, mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną zalać gotującą się masę, masa ma zrobić się jak budyń, biszkopt przekroić przełożyć masą, na zimną dać tężejącą galaretkę, przykryć drugą połówką, wierzch posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.07.2012 18:15
pyszne
Mariusz10 30.05.2012 22:19
fajny
KasiaK90 13.03.2012 08:12
pychotka
teresa18 18.02.2012 19:47
świetne do popołudniowej kawki
Renia1 10.02.2012 22:21
piekny wyszedl
angelika14 03.02.2012 17:07
smaczne
Barbara/zuza22_85 15.01.2012 19:42
pyszny
jeta72 07.01.2012 20:20
pyszności
Ewelina38 20.12.2011 21:14
rewelacyjne ciacho :P)
kuklik 14.12.2011 16:12
pyszny przekładaniec
Dorota59 04.12.2011 20:40
warto wypróbować
Monika111 04.12.2011 20:36
fajny przepis :)
Mysiunia 04.12.2011 20:32
smaczne ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak