Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie – płaskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3
mąka ziemniaczana 1/4 rozmiaru ziemniaków
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie – płaskie

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Bardzo dokładnie tłuczemy lub przepuszczamy przez praskę. Masę ziemniaczaną równomiernie rozkładamy w misce i wyjmujemy ¼. W to miejsce wysypujemy mąkę ziemniaczaną. Ponownie dodajemy odjętą ¼ masy ziemniaczanej i całość mieszamy. Z wymieszanej masy formujemy spłaszczone kulki wielkości pięciozłotówki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie kilka minut do miękkości. Podawać polane sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 17.04.2012 12:54
pyszne
MAR3STA 08.12.2011 18:51
smaczne
Jolanta_P-S 08.12.2011 14:17
a gdzie dziurka na sosik? ;)
BernadettaP 07.12.2011 07:25
I z rana tak kusisz...
aginaa 06.12.2011 19:27
pyszne
agnieszka137 06.12.2011 13:06
znakomite kluseczki:)
smakowita 06.12.2011 11:13
pychotka
Marlena/Kinia 05.12.2011 22:07
oj, chyba już wiem co jutro na obiad:) gratuluje pomysłu
Katarzyna/kate1980 05.12.2011 20:29
superowe
Kopiko1983 05.12.2011 14:50
Bardzo dobre!!!
ben-ka 04.12.2011 22:50
czy moje oczy dobrze widzą???
Ewa/kalapurtka 04.12.2011 21:10
smaczne
Monika111 04.12.2011 20:27
pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak