Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa flądra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 1 duża
cytryna 1 duża
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa flądra

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną flądrę dokładnie myjemy, odcinamy ogon i płetwy. Cytrynę myjemy, sparzamy wrzątkiem, osuszamy. Z 1/2 cytryny wyciskamy sok, a pozostałą połówkę kroimy w cienkie talarki. Masło kroimy na talarki i układamy na folii aluminiowej, a na nim kładziemy flądrę. Rybę polewany sokiem z cytryny (z obu stron), odstawiamy na 15-20 minut,
Krok 1 - Cytrynowa flądra foto
2
po czym doprawiamy solą i pieprzem,
Krok 2 - Cytrynowa flądra foto
3
a następnie przykrywamy plasterkami cytryny i zawijamy w folę aluminiową. P
Krok 3 - Cytrynowa flądra foto
4
ieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Cytrynowa flądra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.03.2013 14:46
smak wakacji nad Bałtykiem
IZABELA29 10.04.2012 14:33
pyszne danie
gosia561 12.02.2012 18:00
wypróbuję
Monika111 04.12.2011 21:59
o bardzo fajna :)
pacpaw 04.12.2011 20:26
intryguje mnie ta flądra
sylwia / sytofala 04.12.2011 19:51
szkoda , że nie ma u mnie świeżych ryb :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak