Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie musztardowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
seler korzeniowy 10 dag
mleko 1 szklanka
sok z cytryny 0,5 szt
wywar rybny 3 szklanki
śmietana kremówka 20 dag
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 2 szt
łosoś 1 kg
natka pietruszki 0,5 pęczka
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie musztardowym

Sos: 3 szklanki wywar rybny, 20 dag śmietana kremówka, 4 łyżki musztarda sarepska lub delikatesowa

Rybę sprawić, umyć, osuszyć, pokroić na 8 porcji, skropić sokiem z cytryny, posolić, przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki. Warzywa oczyścić, umyć, zalać 1 l wody, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem 30 minut. Wywar przecedzić do rondla, dolać mleko, posolić, zagotować, włożyć rybę i gotować 25 minyt, na małym ogniu.

Przygotować sos: Wywar rybny zredukować (wygotować) do 1/3 objętości, dodać śmietanę i musztardę, wymieszać.

Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na ogrzanych talerzach, polać sosem i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 12.05.2011 07:02
mniam mniam
marcia71 11.05.2011 11:14
trochę pracochłonne
Tika4444 11.04.2011 08:25
warto spróbować
Tika4444 11.04.2011 08:25
musi być pyszne
berys18 15.02.2011 09:11
fajny przepis
Magdalena80 05.02.2011 15:25
bardzo dobre
szajba2 05.02.2011 11:21
co na to łosoś?
Babciagramolka 27.12.2010 17:24
Warto spróbować
Barbara55 22.09.2010 14:23
może być bardzo smaczne
julci3k1 11.07.2010 13:57
ciekawe ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak