Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki nadziewane kurą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 szkl
margaryna 1/2 kostki
śmietana 1 łyzka
woda troche
olej do smażenia trochę
sól do smaku
gotowane mięso kury trochę
śmietana 1 łyzka
sól do smaku
zioła suszone trochę

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki nadziewane kurą

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, śmietanę i ok. 3 łyżeczek wody. Siekając nożem lub tasakiem szybko zagnieść ciasto, które rozwałkować na gruby placek i pokrajać w trójkąty lub kwadraty. Przygotować farsz. Kurze lub wołowe gotowane mięso przepuścić przez maszynkę, dodać śmietanę, sól i pokruszone zioła, wymieszać. Farszu powinno być ok.1 szklanki. Nakładać go po łyżeczce na kawałki przygotowanego ciasta, zlepić brzegi pierożków i rozpłaszczyć je. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak